Mistä Pappagalloa? Tuotteet Tarina Asiakkaiden kertomaa Gelato VS. Jäätelö' Reseptit Yhteystiedot Tuotteet Tarina Gelato VS. Jäätelö Reseptit Yhteystiedot Yhteystiedot Reseptit Gelato VS. Jäätelö' Asiakkaiden kertomaa Tarina Tuotteet Mistä Pappagalloa? Tuotteet Tarina Gelato VS. Jäätelö Reseptit Yhteystiedot Yhteystiedot Reseptit Gelato VS. Jäätelö' Tarina Tuotteet Mistä Pappagalloa? Tuotteet Tarina Gelato VS. Jäätelö' Reseptit Yhteystiedot Mistä Pappagalloa? Tuotteet Tarina Gelato VS. Jäätelö' Reseptit Yhteystiedot Tuotteet Tarina Gelato VS. Jäätelö Reseptit Yhteystiedot Yhteystiedot Reseptit Gelato VS. Jäätelö' Asiakkaiden kertomaa Tarina Tuotteet Mistä Pappagalloa? Tuotteet Tarina Gelato VS. Jäätelö Reseptit Yhteystiedot Yhteystiedot Reseptit Gelato VS. Jäätelö' Tarina Tuotteet Mistä Pappagalloa? Tuotteet Tarina Gelato VS. Jäätelö' Reseptit Yhteystiedot Yhteystiedot Reseptit Gelato VS. Jäätelö' Tarina Tuotteet Mistä Pappagalloa? Tuotteet Tarina Gelato VS. Jäätelö Reseptit Yhteystiedot Yhteystiedot Reseptit Gelato VS. Jäätelö' Tarina Tuotteet Mistä Pappagalloa?







MUTAKAKKU VANILJAJÄÄTELÖLLÄ

Voiteluun: sulatettua voita tai margariinia
korppujauhoja

Ainekset: 100 g voita
200 g tummaa suklaata
200 g tomusokeria
4 munankeltuaista
4 munanvalkuaista
2 rkl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle: tomusokeria

Tarjoiluun: Pappagallo Aito Vanilja jäätelöä
vadelmia

Laita pyöreän kakkuvuoan pohjalle leivinpaperia ja voitele ja jauhota vuoka. Sulata tumma suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa keltuaiset ja siivilöity tomusokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon perunajauhot ja vaniljasokeri. Sekoita vaahto sulaneeseen ja jäähdytettyyn suklaaseen. Lopuksi vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele varovasti mukaan.

Paista 180 °C, n. 20-25 min. Valmis kakku saa olla keskeltä ”raaka”. Siivilöi kakun päälle tomusokeria. Tarjoa mutakakun kanssa Pappagallon Aito Vanilja-jäätelöä ja marjoja, esimerkiksi vadelmia.


CRÈME BRÛLÉE VADELMASORBETIN KERA (NELJÄLLE)

Ainekset: 4 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
1 dl sokeria
4 munan keltuaista
2 munaa

Pinnalle: ruokokidesokeria

Tarjoiluun: Pappagallo vadelmasorbettia
tuoreita marjoja

Laita kuohukerma kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raavi siemenet kerman joukkoon. Lisää sokeri ja kuumenna hitaasti kiehumispisteeseen. Ota lämpö pois, laita kansi päälle ja jätä maustumaan noin kymmenen minuutin ajaksi.

Kuumenna seos jälleen kiehumispisteeseen ja lisää munan keltuaiset ja munat nopeasti vatkaten, kunnes seos hieman sakenee. Kaada seos siivilän läpi uuninkestäviin kulhoihin.

Lämmitä uuni 150 °C. Laita annoskulhot syvälle uunipellille ja laita pelti uuniin. Kaada pellille kuumaa vettä ulottuen kulhojen puoliväliin. Paista vanukkaita uunin keskitasolla n. 45min, kunnes massa on hyytynyttä. Nosta annoskulhot pelliltä ja anna niiden jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

Juuri ennen tarjoilua ripottele kunkin annoksen päälle ruokosokeria ja karamellisoi sokeri kaasupolttimen avulla rapeaksi pinnaksi. Tarjoile Pappagallo vadelmasorbetin ja tuoreiden marjojen kera.


MARINOIDUT MANSIKAT JA SORBETTIA (KUUDELLE)

Ainekset: 2 l mansikoita
3 rkl tomusokeria
3 rkl vadelmaviinietikkaa
4 tl pilkottua tuoretta minttua

Tarjoiluun: n. 0,5 l Pappagallon mango - tai sitruunasorbettia
Koristeluun mintun oksia tai lehtiä

Perkaa mansikat ja viipaloi ne 2-3 osaan. Yhdistä mansikat, sokeri, vadelmaviinietikka ja minttu kulhossa ja peitä kelmulla, anna maustua vähintään puoli tuntia jääkaapissa. Annostele kulhoihin mansikat ja sorbettipallo, koristele halutessasi tuoreella mintulla. Nauti!


WHOOPIET JÄÄTELÖTÄYTTEELLÄ (15-30 KPL)

Ainekset: 100 g voita
2 dl ruokosokeria
2 munaa
1 dl vehnäjauhoja
1 3/4 dl perunajauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 1/2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa

Täyte: 1-2 purkkia jäätelöä makusi mukaan, aito vanilja, jogurtti, pistaasi…

Koristelu: Kookoshiutaleita, tomusokeria tms.

Ruutu-whoopiet: Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan vuorotellen kerman kanssa.
Öljyä leivinpaperi kevyesti ja levitä taikina leivinpaperille Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Älä kumoa valmiina, vaan anna jäähtyä leivinpaperin päällä.

Leikkaa pohja kahteen osaan. Nosta toinen levy leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Paloittele jäätelö kulhoon ja sulata se sekoitellen notkeaksi massaksi. Levitä pehmennyt jäätelö pohjan päälle. Nosta toinen kakkulevy kanneksi.

Käännä leivinpaperin reunat tiiviiksi tueksi kakun ympärille ja laita pakastimeen jäähtymään. Ota jäätynyt kakku pakastimesta ja leikkaa se neliöiksi. Koristele mielesi mukaan.

Pyöreät whoopiet: Halutessasi pyöreitä whoopieita, annostele taikina nokareiksi leivinpaperille, jätä väliin reippaasti leviämisvaraa. Paista 175 asteessa noin 10–12 minuuttia. Älä kumoa valmiita, vaan anna jäähtyä leivinpaperin päällä. Annostele notkistettu jäätelö kahden keksin väliin. Koristele halutessasi. Tarjoa heti tai asettele vuokaan, suojaa leivinpaperilla ja säilytä pakkasessa tarjoiluun asti.


CREPES

Taikina: 3 kananmunaa
6 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
Paistamiseen rasvaa (voi, öljy)

  Vatkaa munien rakenne rikki, lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia. Paista taikinasta ohukaisia, tarjoile haluamallasi tavalla, esim.

Crepes Hawaii hedelmäkastike: 5 dl hedelmämehua (kuten ananas tai mango)
¾ dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
50g voita

Tarjoiluun: Hedelmiä
Pappagallon aito vanilja- tai jogurttijäätelöä

Kastike: Sekoita kattilassa mehu, sokeri ja jauhot. Kuumenna seos kiehumispisteeseen, samalla sekoittaen. Kun seos alkaa kiehua, nosta kattila liedeltä. Lisää voi kuumaan seokseen ja anna sulaa. Vatkaa seos tasaiseksi.


Crepes Fresh Tarjoa crepesit Pappagallon valkosuklaajäätelön,
vadelmasorbetin ja marjojen kera.


Crepes Pistacchio Tarjoa ohukaiset Pappagallon pistaasijäätelön
ja suklaakastikkeen kanssa.


JÄÄTELÖPAVLOVA (6-8 ANNOSTA)

Ainekset: valmis marenkipohja tai marenkipohja:
4 valkuaista
250 g sokeria
2 tl maissijauhoa
1 tl valkoviinietikkaa
kaksi tippaa vaniljauutetta

Täyte: Pappagallon aito vanilja -jäätelöä
mangososetta
tuoreita hedelmiä, esim. mangoa, kiiviä, persikkaa
tuoretta minttua

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä osissa ja vatkaa koko ajan, kunnes kaikki sokeri on lisätty ja seos ei ole rakeista. Nostele varovasti joukkoon maissijauhot sekä valkoviinietikka, johon on sekoitettu vaniljauute. Levitä tai pursota marenkimassa leivinpaperin päälle pellille n. 20 cm halkaisijaltaan olevaksi ympyräksi. Laita uuniin ja laske välittömästi uunin lämpötila 150 asteeseen. Paista marenkia noin tunti, kuoren kuuluu olla rapea ja sisuksen pehmeä.

Nostele jäähtyneen marengin päälle jäätelöä ja/tai sorbettia (voit halutessasi notkistaa jäätelöä sulattamalla sitä huoneenlämmössä ja sekoittelemalla sitä) ja lisää pinnalle mangosuikaleita tai -sosetta ja muita tuoreita hedelmiä. Koristele esimerkiksi mintulla.

Halutessasi korkeamman marenkikakun, tuplaa ohjeen määrät ja tee kaksi marenkipohjaa.


RIMINI - JÄÄTELÖANNOS

Ainekset: Pappapallo lakritsijäätelöä
Pappagallo mangosorbettia
kermavaahtoa
lakritsipatukka
lakritsiströsseliä

Laita jäätelökulhon pohjalle noin neljä ruokalusikallista kermavaahtoa. Lisää päälle pallo lakritsijäätelöä ja mangosorbettia. Pursota pallojen väliin lisää kermavaahtoa ja koristele lakritsipatukalla ja strösseleillä.


SORRENTO - KESÄINEN DRINKKI

Ainekset: Pappagallo sitruunasorbettia
sitruunalimonadia
kermavaahtoa
sitruunaviipale
sitruunamelissaa

Laita korkean lasin pohjalle kaksi palloa sitruunasorbettia. Kaada päälle sitruunavirvoitusjuomaa.
Koristele kermavaahdolla, sitruunaviipaleella ja sitruunamelissalla.

© 2016 Pappagallo / Makua Foods Oy
Tuotteet Tarina Gelato VS. Jäätelö' Reseptit Yhteystiedot