Mistä Pappagalloa? Tuotteet Tarina Asiakkaiden kertomaa Gelato VS. Jäätelö' Reseptit Yhteystiedot Tuotteet Tarina Gelato VS. Jäätelö Reseptit Yhteystiedot Yhteystiedot Reseptit Gelato VS. Jäätelö' Asiakkaiden kertomaa Tarina Tuotteet Mistä Pappagalloa? Tuotteet Tarina Gelato VS. Jäätelö Reseptit Yhteystiedot Yhteystiedot Reseptit Gelato VS. Jäätelö' Tarina Tuotteet Mistä Pappagalloa?




Perinteinen italialainen jäätelö eli gelato poikkeaa
valmistusmenetelmiltään, raaka-aineiltaan ja koostumukseltaan huomattavasti teollisesti valmistetuista, amerikkalaistyyppisistä jäätelöistä. Pappagallo -jäätelö valmistetaankin italialaista jäätelönvalmistuksen perinnettä kunnioittaen ja pitkälti käsityönä. Raaka-aineet valitaan huolellisesti ja ammattitaitoiset jäätelömestarit seuraavat jäätelön syntyä alusta loppuun. Valmistusprosessin erityispiirteisiin kuuluu myös jäätelömassalle annettava maustumisaika, jonka ansiosta kunkin raaka-aineen ominaismaut pääsevät oikeuksiinsa.

Tunnuksenomaista gelatolle on mm. massatuotannossa valmistettuja jäätelöitä alhaisempi
rasvapitoisuus. Täyteläinen maku jäätelöön syntyy kunkin maun ominaisraaka-aineista ja
valmistusprosessin erityispiirteistä. Tämän vuoksi Pappagallo -jäätelön koostumus on kuin
kermajäätelön, mutta rasvaprosentti on keskimäärin 7 % ja jäätelömme luokitellaan siksi
maitojäätelöksi.

Toinen merkittävä ero gelaton hyväksi on sen pienempi ilmapitoisuus. Teollisen jäätelön valmistusprosessissa massaan vatkataan usein ilmaa niin, että tilavuus kaksinkertaistuu.
Gelaton valmistusprosessissa jäätelöä sekoitetaan hitaammin, joten tuotteen ilmamäärä on luonnollisen prosessin tulosta. Pappagallo -jäätelö onkin painavampaa ja tiiviimpää kuin useimmat markkinoilla olevat tuotteet.

© 2016 Pappagallo / Makua Foods Oy
Tuotteet Tarina Gelato VS. Jäätelö' Reseptit Yhteystiedot